Wie/Wat is RC-Alico

RC-Alico is een bruisende, actieve en sportieve vereniging die zich voornamelijk bezighoudt met kunstrolschaatsen voor zowel meisjes als jongens.
We zijn een groeiende vereniging welke momenteel zo’n 55 leden heeft die de rolschaatssport actief beoefenen.

Kunstrolschaatsen kan op individuele basis: het technische gedeelte waarin küren en figuren getraind worden,
of kan in teamverband: het showrijden. RC-Alico neemt jaarlijks deel aan nationale showwedstrijden. Ook individueel wordt er aan nationale wedstrijden deelgenomen.

Rolschaatsen site

De naam Alico staat voor ALtijd In COnditie.

Onze vereniging is opgericht in 1961 in wijkgebouw de Vink, wat nu Sociaal Cultureel Centrum De Vink heet en is gevestigd aan de Hoevenbraaksestraat te Schijndel.

Wij organiseren jaarlijks diverse evenementen en activiteiten waaronder onze jaarlijkse Eindejaarsshow. Er worden dan drie voorstellingen gegeven in de Zuideinderparkhal, welke dan tot een sfeervol theater omgebouwd wordt en jaarlijks vele bezoekers telt.

In het verleden hebben wij diverse leden kunnen afvaardigen naar Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen en zijn er op nationaal niveau titels behaald.

medailles.goud.zilver.brons.

Er worden clubkampioenschappen georganiseerd en testen afgenomen, zodat onze leden steeds een stapje verder komen met het kunstrolschaatsen.

Om de rolschaatssport goed te kunnen beoefenen en bovenstaande activiteiten mogelijk te maken beschikken wij uiteraard over professionele en gediplomeerde trainsters binnen onze vereniging.

Diploma RC-Alico site